TIETOA MINUSTA

Koulutus ja työelämä

Harrastukset ja vapaa-aika

Politiikka ja vaikuttaminen

Olen syntynyt vuonna 1996. Omat sukujuureni ovat Keski-Karjalassa Kiteellä ja Tohmäjärvellä. Kumpikin sukuni on taustaltaan maanviljelijöitä. Olen muuttanut Joensuuhun varhaislapsuudessani, ja ehtinyt tutustua uuteen kotikaupunkiini nyt jo 19 vuotta.

 

Nykyisin asun Hukanhaudalla, mutta myös Utra, Rantakylä ja Niinivaara ovat tulleet asuinalueina minulle tutuiksi. Joensuu on alueena minulle läheinen, ja tavoitteenani on löytää tulevaisuudessa työ alueelta, niin että pystyisin jäämään kaupunkiin myös jatkossa.

 

Valmistuin vuonna 2021 kasvatustieteen maisteriksi. Työskentelen tällä hetkellä erityisluokanopettajana Puhoksen koulussa Kiteellä. 

Koko opintojeni ajan olen työskennellyt Liperin kunnan palveluksessa varhaiskasvatuksen opettajana, -hoitajana ja luokanopettajana. Työ on antanut minulle eväitä omiin opintoihini liittyen. Jatkossa varhaiskasvatus voi hyvinkin olla yksi työvaihtoehdoistani.

 

Kasvatusalan lisäksi olen ehtinyt työskentelemään siivoojana, kiinteistöhuollon työntekijänä, leirinohjaajana, viestintätyöntekijänä, sekä monessa muussa määräaikaisessa tehtävässä. 
 

Poliittisen aktiivisuuden lisäksi toimin vapaa-ajallani aktiivisesti järjestöissä. Olen 7 vuotiaasta saakka ollut aktiivinen partiolainen, ja nykyisin ohjaan kahta partioryhmää 10-12 vuotiaille lapsille. Partiotoiminnassa olen päässyt osallistumaan myös piiri- ja keskusjärjestötason toimintaan.

Lisäksi olen mukana Suomen Punaisen Ristin ensiaputoiminnassa, joka keskittyy esimerkiksi ensiapupalveluiden tarjoamiseen erilaisissa tapahtumissa. Kokemusta löytyy myös kaveritoiminnasta, kamppailulajeista, viittomakielen opiskelusta, sekä erilaisista vapaa-ajan urheilumuodoista.

 

Harrastustoiminta tarjoaa mahdollisuuden tutustua ihmisiin, pitää yllä omaa aktiivisuustasoa, oppia uutta ja tarjota toisille mahdollisuuksia vapaa-ajan aktiivisuudelle.

 

Nykyisellään toimin Joensuun kaupunginvaltuutettuna, kaupunginhallituksen jäsenenä, RIVERIA:n valtuuston varapuheenjohtajana, sekä PKO:n edustajiston jäsenenä. Edeltäviä luottamustehtäviä ja vaikuttamisen paikkoja on listattuna alla: 

 

  • Joensuun hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja (2 vuotta)

  • Kasvatus- ja koulutuslautakunnan puheenjohtaja (2 vuotta)

  • Suomen partiolaisten kansainvalisten yhteyksien valiokunnan jäsen

  • Joensuun työväenyhdistyksen johtokunnan jäsen

  • Savokarjalan Demarinuorten puheenjohtaja (2 vuotta)

  • Joensuun nuorisovaltuuston jäsen ja puheenjohtaja (yhteensä 4 vuotta)

  • Lapsiasiavaltuutetun neuvonantaja (2 vuotta)

  • Varhaiskasvatus- ja koulutuslautakunnan varajäsen (1 vuosi)

  • Järvi-Suomen partiolaisten yhteiskuntasuhdeministeri